Forum «Flori-si-Plante.ro»
Discutii utile despre flori si plante
 
Acum este 28 Mar 2024 20:27




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 53 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 20 Sep 2007 13:09 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 01 Ian 1970 03:00
Mesaje: 6726
Localitate: Bucuresti
floare mica scrie:
Am auzit ca ghimbirul este bun si murat :oare: cu prima ocazie cind gasesc la supermarket cumpar si prepar. :P


Eu i-am pus in ghivece sa vad ce va iesi.
Nu stiu daca merg murati, trebuie sa ne mai documentam.
Sau il intrebam pe Chisu, in retetele lui lui ghimbirul e nelipsit :)
Uscat stiu ca se poate. :) Taiat feliute f f subtiri si puse sa se usuce.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 20 Sep 2007 17:51 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 07 Sep 2007 20:36
Mesaje: 1692
Localitate: Bucuresti
Daca i-ai pus in ghivece ce se intimpla,se inmultesc? :?
Se poate si murati,am gasit o reteta pe care am sa o adaptez dupa gustul meu,la fel am pus si hrean murat. 8)

_________________
http://s151.photobucket.com/albums/s150/episcia/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 20 Sep 2007 18:35 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 01 Ian 1970 03:00
Mesaje: 6726
Localitate: Bucuresti
Nu stiu, sunt si eu curioasa sa vad ce evolutie vor avea. Alaltaieri i-am pus in ghiceve, avea mugurasii destul de mari.
Hreanul murat cum il consumi?
Mie imi place f mult sa-l pun la supe de gaina sau vita si la fripturi, dar dat de razatoare si preparat cu putin otet, zahar si sare.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 20 Sep 2007 19:12 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 07 Sep 2007 20:36
Mesaje: 1692
Localitate: Bucuresti
Hreanul il prepar la fel ca si tine ras pe razatoarea cu gauri mici dar,in loc de zahar pun putina miere. :lol: Il consum la fripturi de orice fel,peste prajit si rasol,cartofi prajiti,iahnie de fasole boabe cu cirnati.
Miam,miam, ce bun e :P dar, cu economie, ca ce e prea mult strica si ne trezim cu usturimi la stomac. :x

_________________
http://s151.photobucket.com/albums/s150/episcia/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 20 Sep 2007 20:14 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 06 Sep 2007 23:11
Mesaje: 51
Localitate: targu-mures
hrean murat?n-am mai auzit.noi il folosim crud,adica il razuim il saram punem apa si o lingura de ulei ,gata! ulterior il puteti amesteca cu smantana sa fie mai blind cu stomacul.este extraordinar linga mici si fripturi!pofta buna!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 21 Sep 2007 08:18 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 07 Sep 2007 20:36
Mesaje: 1692
Localitate: Bucuresti
Hreanul murat are un gust deosebit, preparat asa cum am spus! incearca si tu sa vezi ce bun e! :) si cine are probleme cu colesterolul trebuie sa evite smintina.La mincarurile unde se pune de obicei smintina (diverse ciorbite, ardei sau dovlecei umpluti etc.) se inlocuieste cu iaurt. :Yes:

_________________
http://s151.photobucket.com/albums/s150/episcia/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 22 Sep 2007 15:59 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 06 Sep 2007 23:11
Mesaje: 51
Localitate: targu-mures
hreanul arde grasimile ,doar stomacul sa nu ia foc, :wink: e drept ca sint remedii naturiste si pt asta.de exp contra arsurilor se fol.cartoful ras si stors.se bea zeama inaintea meselor cu juma ora. :uff:
sau am mai auzit de bilute de lut luate tot asa.sa nu ajungem aici :lol:

hreanul murat in miere si doar atat?cit trebuie sa stea?


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 22 Sep 2007 18:02 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 07 Sep 2007 20:36
Mesaje: 1692
Localitate: Bucuresti
Se rade hrean pe razatoarea cu gauri mici,se pune intr-un borcan de 400g .Peste el se toarna 1/4 otet de 9grade in care s-a dizolvat o lingurita rasa de sare si o lingurita de miere.Se infileteaza capacul la borcan si se poate folosi dupa 3-4 zile. :wink:
Tot asa pun la murat si ardei iuti,intregi sau taiati rondele ca sa incapa mai multi in borcan,si pun otet cu sare,fara miere! :wink:

_________________
http://s151.photobucket.com/albums/s150/episcia/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 23 Sep 2007 09:56 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 06 Sep 2007 23:11
Mesaje: 51
Localitate: targu-mures
multumesc floare!am sa incerc cu hreanul pt ca mi-a mai ramas.
:pupici: la toata lumea


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 04 Dec 2007 12:28 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 01 Ian 1970 03:00
Mesaje: 6726
Localitate: Bucuresti
Dupa 2 luni si jumatate asa arata ghimbirul.


Fişiere ataşate:
ghimbir incoltit.jpg
ghimbir incoltit.jpg [ 194.19 KiB | Vizualizat de 12775 ori ]
Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 04 Dec 2007 13:16 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 07 Sep 2007 20:36
Mesaje: 1692
Localitate: Bucuresti
Din radacinile pe care le-ai pus in pamint ? foarte interesant ! :bravo: si mai departe ce urmeaza, radacinile din pamint cresc in acest fel mai mari ? :roll:

_________________
http://s151.photobucket.com/albums/s150/episcia/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 04 Dec 2007 13:27 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 01 Ian 1970 03:00
Mesaje: 6726
Localitate: Bucuresti
Da, sunt radacinile pe care le vedeti la postarea din 20 oct.
Mai departe nu stiu ce se va intampla astept sa vad evolutia :roll:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 04 Dec 2007 15:07 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 14 Sep 2007 18:46
Mesaje: 4840
Super interesant !!! N-am vazut niciodata ghimbir plantat . :roll:

_________________
Adoptă un "Ş" - scrie cu diacritice - fii mândru de limba română, şi nu de limba romana.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 11 Dec 2007 19:47 
Neconectat

Membru din: 09 Dec 2007 02:17
Mesaje: 94
Localitate: pascani
In primavara iesi cu el la vinzare!! eu ma inscriu prima.Il dai la licitatie!!!-mai rar asa ghimbir corcolit si urmarit o iarna intreaga!!!

_________________
Rabdare si credinta
http://community.webshots.com/user/gabrielajalba


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 11 Dec 2007 19:54 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 01 Ian 1970 03:00
Mesaje: 6726
Localitate: Bucuresti
gabriela scrie:
In primavara iesi cu el la vinzare!! eu ma inscriu prima.Il dai la licitatie!!!-mai rar asa ghimbir corcolit si urmarit o iarna intreaga!!!

:P intre timp a mai crescut. Am un ghiveci in plus sa stii !
Sunt f curioasa cum va merge mai departe.


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 53 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
Copyright © 2008 www.flori-si-plante.ro      
Folosirea oricarui material de pe acest site fara acordul scris al detinatorului este strict interzisa.

 
vizitatori de la 1.08.2001