La un topic special creat, pun din nou reteta.
Ingrediente :
400 g piscoturi, 250 g zahar pudra, 4 oua, cacao, mascarpone (sau branza dulce de vaci maruntita), 1 cutie de frisca, esente (rom, vanilie, sau lichior de cafea), 4 cafele mari (sau nessuri) bine indulcite
Mod de preparare:
Se amesteca galbenusurile, cu jumatate din cantitatea de zahar, cu frisca si cu mascarpone astfel incat sa iasa o crema uniforma si fara cocoloase. (eventual se poate amesteca la bain-marie). Separat se bat albusurile spuma cu restul de zahar. Se adauga peste crema.
Separat se amesteca cafelele cu esenta si fiecare piscot se trece usor prin lichid ca sa se imbibe bine.
Se ia un vas de yena (cred ca asa se scrie) si se aseaza un rand de piscoturi inmuiate, apoi se intinde un strat de crema, din nou un strat de piscoturi inmuiate si iar un strat de crema. Deasupra se presara cacao fina. Dupa gust, se poate orna cu modele din frisca. Si se da la frigider cam 1 ora (poate chiar 2). Depinde cat rezistati de pofta.
POFTA MAXIMA !!