Flori-si-Plante.ro
https://flori-si-plante.ro/forum/

TIRAMISU
https://flori-si-plante.ro/forum/viewtopic.php?f=21&t=94
Pagina 1 din 1

Autor:  laura34215 [ 28 Noi 2007 00:32 ]
Subiectul mesajului: 

La un topic special creat, pun din nou reteta.

Imagine

Ingrediente :
400 g piscoturi, 250 g zahar pudra, 4 oua, cacao, mascarpone (sau branza dulce de vaci maruntita), 1 cutie de frisca, esente (rom, vanilie, sau lichior de cafea), 4 cafele mari (sau nessuri) bine indulcite

Mod de preparare:
Se amesteca galbenusurile, cu jumatate din cantitatea de zahar, cu frisca si cu mascarpone astfel incat sa iasa o crema uniforma si fara cocoloase. (eventual se poate amesteca la bain-marie). Separat se bat albusurile spuma cu restul de zahar. Se adauga peste crema.
Separat se amesteca cafelele cu esenta si fiecare piscot se trece usor prin lichid ca sa se imbibe bine.
Se ia un vas de yena (cred ca asa se scrie) si se aseaza un rand de piscoturi inmuiate, apoi se intinde un strat de crema, din nou un strat de piscoturi inmuiate si iar un strat de crema. Deasupra se presara cacao fina. Dupa gust, se poate orna cu modele din frisca. Si se da la frigider cam 1 ora (poate chiar 2). Depinde cat rezistati de pofta.

POFTA MAXIMA !! :pupici:

Autor:  gabriela [ 13 Dec 2007 11:12 ]
Subiectul mesajului: 

Laura,sa stii ca am venit in sectiunea asta ,cu gindul sa va rog sa-mi scrieti si mie reteta;nu am facut-o niciodata :oops: :oops: :oops: Am fost placut surprinsa sa o gasesc!!! multumesc!!

Autor:  laura34215 [ 13 Dec 2007 11:45 ]
Subiectul mesajului: 

Cu placere !!! :buchet:

Autor:  lizi2 [ 19 Dec 2007 19:49 ]
Subiectul mesajului: 

draga laura reteta ta arata grozav ma gandesc serios s-o incerc de sarbatori,nu mi se pare asa greu de preparat
multumiri

Autor:  Stefana [ 19 Dec 2007 23:33 ]
Subiectul mesajului: 

laura34215 scrie:
Ingrediente :
400 g piscoturi, 250 g zahar pudra, 4 oua, cacao, mascarpone (sau branza dulce de vaci maruntita), 1 cutie de frisca,

Cata mascarpone si cata frisca? cutie, cutie dar ce gramaj?

Autor:  laura34215 [ 20 Dec 2007 00:27 ]
Subiectul mesajului: 

Mascarpone am pus o punga de 500 g. Cred. Nu mai stiu exact de gramaj avea. Am cumparat-o din Real. Dar parca asa imi amintesc.
Iar frisca era gata preparata la tub. 250 g. De la Hulala am luat eu.
Pune si tu dupa cata cantitate de piscoturi vrei sa folosesti.

Lizi, ma bucur ca iti place reteta. Sa ne spui cum a iesit. Daca o prepari de sarbatori. Nu e greu de preparat si e delicoasa. :Yes:

Autor:  vernil [ 23 Dec 2008 15:37 ]
Subiectul mesajului: 

Este foarte buna reteta Laurei, am incercat-o. :pupici: Voi repeta prajitura si de Revelion. Multumesc, Laura. :floare:

Autor:  laura34215 [ 23 Dec 2008 16:46 ]
Subiectul mesajului: 

:wink: Ma bucur ca va este de folos. Si eu am folosit cateva retete puse de voi . :wink:

Autor:  auroradumbr [ 27 Mar 2009 02:22 ]
Subiectul mesajului: 

Eu fac Tiramisu dar cafeaua o fac amara si fara arome, iar in crema de branza pun vermut, care ii da o aroma incredibila. Deasupra imi place sa pun ciocolata amaruie. Mmmmmmm, e un deliciu!
Sincer, imi place sa gatesc dar nu am intotdeauna timp. :(
Pofta buna ! :wink:

Autor:  chiriloi_carmen [ 20 Iun 2009 10:34 ]
Subiectul mesajului: 

Sa va scriu si eu o reteta foarte buna.

CASUTA.....
Va trebuie :
1pachet de napolitane, 250g faina, 1ou, 1/2 praf de copt, 80 g margarina(delma sau de cere vreti voi), 2 linguri cacao, 150g zahar praf.
Se face un aluat si se imparte in 30 de bucati. se ia fiecare biluta si se intinde in forma de betisoare, se coace pe fundul tavii. -bilele......00000000000000000000000 betele...________________________

CREMA:
-600ml. lapte, 2galbenuse, 6linguri faina, 2pliculete de vanilie. Se fierb toate pe foc (aburi) pina se ingroase bine. Apoi se pune 250g unt cu 250g zahar pudra care se freaca pina devine spuma. Dupa ce crema de pe aburi s-a racit se pune untul frecat cu zaharul. POFTA MARE la DESERT.

Autor:  administrator [ 20 Iun 2009 12:42 ]
Subiectul mesajului: 

Carmen draga, eu am aranjat putin reteta trimisa de tine, in sensul ca era scrisa cu multe pauze, multe randuri goale.
Am citi cu atentie insa nu am inteles :roll:
Ce faci cu foile de napolitale? Bilutele si betele cum se pun?
O reteta se scrie cat mai clar.
Eu as deduce ca folile de napolitane se umplu cu acea crema, dar bilutele si betele :inger:

Autor:  chiriloi_carmen [ 20 Iun 2009 20:48 ]
Subiectul mesajului: 

Bun sa o luam de la inceput. Foile sunt pentru a inveli betele. Sa o luam cu bilele,din materialul de mai sus se imparte aluatul in 30 de bilute,apoi se fac betisoarele care se intind pe o tava adica pe fundul tavii,se da la copt.Betele se intind cit e tava de lunga.Si foaia de napolitana se taie dupa lungimea betelor,.Dupa ce sau copt betele se lasa la racit. Apoi ,dupa ce sa racit crema se pune untul.Si fza finala este:-se pune foaia taiata cum am spus pe o tava si se pune crema.Dupa care se pune5 bete si crema, 4-bete iar crema,3-bete iar crema, 2-bete iar crema, 1-bat iar crema.Iar dupa ce ai terminat operatiunea aceasta se pune iarasi foi de napolitane pe margini. TREBUIE SA ARATE CA O CASA ( TRIUNGHI). Iar peste foile de napolitane se poate face o glazura de ciocolata.Sper ca ati inteles. Scuze ca nu am scriso asa de detaliata.

Autor:  andy's [ 17 Iul 2009 17:07 ]
Subiectul mesajului: 

La noi in familie...mama este maestru cofetar ea are rabdare cu coptul prajiturelelor...,
Pe la noi , prajiturii lui Carmen, i se zice Acoperis si o face si mama...inse Tiramisu n-a incercat...

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2 [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/