Flori-si-Plante.ro
https://flori-si-plante.ro/forum/

Drob de miel
https://flori-si-plante.ro/forum/viewtopic.php?f=21&t=259
Pagina 1 din 1

Autor:  laura34215 [ 24 Apr 2008 10:45 ]
Subiectul mesajului:  Drob de miel

Pentru ca tot se apropie sarbatorile pascale, si multa lume prepara drobul, va prezint aici o mica reteta, asa cum m-a invatat mama sa fac.

Ingrediente :
- aprox. 500 g. maruntaie de la un miel (splina, ficatul, rinichii, inima) (daca nu va place carnea de miel se poate folosi si carne de porc)
- 3 oua fierte tari
- 3 oua simple, nefierte
- o legatura ceapa verde
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura marar
- 1 felie paine inmuiata in lapte
- 1 lingura smantana
- 1 prapure (daca nu aveti se poate folosi pesmet sau o foaie de taitei)

Mod de preparare
Se fierb maruntaiele in apa cu sare. Cand se racesc se trec prin masina de tocat carne, impreuna cu felia de paine inmuiata. Se adauga ouale crude, smantana, sare, piper, verdeata tocata marunt, ceapa tocata cu cozi cu tot. Se amesteca totul.
Se unge o forma - dupa preferinta: tavita smaltuita sau forma de chec. Prapurul se spala si se intinde in forma, lasand mult si pe margini. Se pune 1/2 din umplutura, se pun ouale fierte - la alegere: sferturi pe toata suprafata umpluturii sau taiate in jumatati in mijlocul umpluturii-se pune restul umpluturii, se niveleaza cu lingura si se intorc marginile prapuruli peste umplutura.
Daca nu aveti prapure se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet sau o foaie subtire de taitei.
Se coace cca 45 de minute pana se rumeneste frumos.

Pofta buna ! :mrgreen:

Autor:  floare_mica [ 24 Apr 2008 21:07 ]
Subiectul mesajului: 

Foarte buna reteta de drob, multumim Laura.
Eu fac drob si din carne si organe de pasare : piept, ficatei, inimi si pipote. De obicei o tai in cubulete. In rest, la fel :dans: :dans: :dans:

Autor:  suzyka [ 25 Apr 2008 11:18 ]
Subiectul mesajului: 

iata reteta mea de drob:
-1 piept de pui
-1 muschiulet de porc
-2 felii franzela
-200 ml lapte
-1 ceapa mica inabusita intr-o lingura de unt(facultativ- pe timp de iarna)
-3 oua
-2 linguri pesmet
-200 ml supa(in care a fiert 15 min pieptul)
-sare,piper
-ceapa verde, marar verde
Se fierbe 15 min pieptul, dupa ce s-a racorit putin se toaca, se adauga muschiuletul tocat si el +franzela inmuiata+oua+verdeata+pesmet+supa+condimente. Se amesteca bine astfel incat sa rezulte o compozitie molicica. Se unge o tava de cozonac cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Se rastoarna compozitia si se da la cuptor -incalzit in prealabil -50 min.Deasupra se pune un ou batut, ca sa prinda crusta rumenie.
In mijlocul compozitiei se poate adauga pt decor cate o jumatate de ou sau masline verzi umplute cu gogosar, care se aseaza pe lungul tavii.In cazul in care se folosesc maslinele trebuie sa ai grija la cantitatea de sare pt ca ele sunt deja sarate.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2 [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/