uite si o reteta fara foi (cu aluat) dar sa stii ca e mai complicat decat daca ai cumpara foile gata facute
eu o fac pe asta de obicei de revelion pentru traditionala placinta cu ravase
de atunci este si poza
Pofta buna
* 500 g făină,
* 200 g unt sau margarină,
* 200 g zahăr,
* un vârf de cuţit praf de copt şi puţină sare.
Umplutura: 500 g brânză de vaci, 3-4 ouă, 100 g smântână groasă, 50 g unt, 100 f zahăr, 30 g griş, 1 plic zahăr vanilat, 100 g stafide, coajă de lămâie sau portocală rasă.
Se pun într-un castron untul moale, făina, zahărul, praful de copt, sarea şi se mestecă bine. Se lasă aluatul la rece 30-40 minute, după care se împarte în două jumătăţi. Din prima jumătate, pe o planşetă presărată cu făină, se întinde o foaie de mărimea tăvii în care se coace plăcinta. Se aşează în tava unsă şi presărată cu griş. Deasupra se pune umplutura cu brânză, presărată cu zahăr, gălbenuşuri, smântână, unt topit, griş, zahăr vanilat, coajă de lămâie rasă şi stafidele opărite. La urmă se introduc în această compoziţie albuşurile bătute spumă, amestecând uşor până la incorporarea lor totală. Stratul de umplutură se acoperă cu foaie preparată de restul de aluat, se unge deasupra cu oul bătut şi se introduce în cuptorul încălzit potrivit. Când s-a copt, se presară cu zahăr pudră, se taie bucăţi şi se aşează pe un platou.
_________________
life is like a box of chocolates, you'll never know what you're gonna get
www.computerbild.ro