Multumim Vernil pentru reteta. Crema pare a fi una fina si gustoasa.
Gabriela, ceea ce am prezentat eu este un tort foarte rapid care se face cu cozonacul ramas de la sarbatori folosit ca blat. (feliile de cozonac se pot inlocui cu piscoturi de sampanie, astfel iesim din impas atunci cand suntem in criza de timp sau trebuie sa fecem ceva dulce si de efect inopinat )
Ne trebuiesc urmatoarele ingrediente:
- cateva felii de cozonac nu foarte proaspat
- frisca (500 gr am folosit eu insa depinde cat de mare faceti tortul. La fel cu feliile de cozonac)
- 1 pachet intaritor de frisca
- zahar pudra dupa gust la frisca, 1 ceasca de cafea normala e suficient.
- 1 borcan de compot (visine, ananas sau ceea ce va place mai mult)
- 2 portocale sau 4-5 mandarine (la fel cum preferati)
Feliile de cozonac se aseaza intr-o tava apoi se insiropeaza cu compot. Pana se imbiba bine batem frisca (frisca trebuie sa fie bine batuta), curatam portocalele apoi taiem cubulete.
Peste feliile de cozonac presaram 1/2 din fructe punem apoi frisca dupa care ornam cu frunctele ramase.
Se poate razui putina ciocolata deasupra pentru un efect mai bun.
Aromele din cozonac impreuna cu frisca si fructele zemoase si racoritoare se imbine perfec iar gustul este extraordinar.
Acest tort nu are cantitati fixe, nu se intampla nimic daca avem mai multa frisca sau fruncte. Cum am mai spus ne orientam in functie cat de mare il facem, in ce forma il punem. La fel frunctele folosite.
Atentie, nu cred ca merge al doilea rand de felii de cozonac daca aveti in intentie. Stratul de blat trebuie sa fie numai unul.
Eu am folosit o tava dreptunghiulara de aceea feliile sunt patrate. Nu am incercat sa-l fac rotund