Pentru ca pe piata sunt visine, sa-ti spun prajitura si inghetata mea preferata, cand eram mica si de-abia invatasem sa fac mancare. aveam vre-o 12 ani, ca prima mea mancare am facut-o la 10 ani si vreo 4 luni, cand mama l-a nascut pe fratele meu. a fost o mancare de cartofi destul de originala, pentru ca eu nu suport ceapa prajita, combinatia carne-ceapa.
Prajitura cu visine
o farfurie de ciorba plina cu visine fara samburi, spalate bine si presarate din belsug cu zahar se pune la frigider cca 2 ore.Se scoate farfuria de la frigider, se scurg visinile de zeama care s-a lasat intr-un vas mai adanc, se aseaza pe vas o sita sau strecuratoare in care se pun visinile si se lasa la scurs pana se scurg bine si nu mai sunt reci.
separat , dupa ce constatam ca visinile nu mai sunt reci facem un aluat din pandispan din 5 oua, 1 cana de zahar si o cana de faina.
se unge o tava cu ulei sau unt, poti sa ungi si cu ulei de palmier ca e si mai sanatos.se tapeteaza tava cu faina si se pune aluatul in tava si se pune la copt in cuptorul preincalzit.dupa 25 de minute, cand aluatul a prins crusta se deschide cuptorul si se pun peste aluat visinile bine scurse de suc ( atentie, sa nu fie reci ca se incruzeste aluatul). poti chiar sa pudrezi cu putin zahar, si se da la cuptor ca sa se coaca. se testeaza daca s-a copt cu o scobitoare.se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca. dupa ce s-a racit se insiropeaza cu sucul scurs, se pudreaza cu zahar si se serveste.
daca vrei ca prajitura sa fie si mai aromata poti pune putina esenta de migdale.
prajitura o mai poti orna cu ciocolata rasa pe razatoarea mare sau ciocolata topita si cativa samburi rasi de migdale.
odata, cand am pus prea tarziu visinile si nu au intrat mult in aluat, am taiat aluatul in doua pe inaltime, ca la tort si am insiropat blatul de jos cu un sirop facut din putin suc de visine, esenta de migdale, apa si zahar, am pus un strat de frisca si deasupra celalalt blat cu visine si insiropat cu restul de sirop.
se manca mai repede decat imi lua sa o fac