si fiindca m-am gandit la mere, mi-am adus aminte o prajitura de mere, care se face foarte repede, nu necesita aluat.
Prajitura de mere
Ingrediente: 2 kg de mere zemoase, 1 cana de 350ml de pesmet, 1 cana de 350ml de gris, 1 cana de 350 ml de zahar, scortisoara, zahar vanilat 2-4 pliculete.
Mod de preparare:
Se rad merele pe razatoarea mare.
Separat se amesteca intr-un castron pesmetul, grisul si zaharul. compozitia obtinuta se imaprte in 3 portii egale(le puteti masura cu cana cu care au fost masurate fiecare in parte)
se separa merele in trei gramajoare egale(aproximativ)
se foloseste o tava nu foarte mare, pentru ca 1 cana din pudra obtinuta sa poata acoperi bine fundul tavii, intr-un strat, fara sa se vada tava.
se unge tava cu ulei si se pune primul strat de pudra obtinut. Deasupra se aseaza o gramajoara de mere in strat egal. Se pudreaza cu scortisoara.se continua cu urmatoarele straturi de pudra si mere pana se termina ambele compozitii.nu uitati si de scortisoara.
Se dau la cuptorul incins cam 30 -45 de minute. este bine sa incercati cu o furculita pe marginea tavii daca se simte ca ultimul strat(cel de pudra ) este ca o crusta si merelesunt copate atunci este gata! se scaote de la cuptor si se taie in patraturi direct in tava, cat este prajitura calda. deasupra se pot pune nuci, ciocolata rasa sau doar scortisoara.
o puteti servi si cu frisca deasupra.
Pofta buna!
imi pare rau ca nu am si poze dar acum mi-am adus-o aminte