Plantele aromatice sunt un dar al naturii, am uitat cum era pe vremea "impuscatului" cand singurele condimente erau , sarea, piperul si Vegeta

, acum nu-mi lipsesc aceste plante care dau gust si savoare preparatelor.
Iata ce folosesc eu cel mai des:
Cimbrisor:

Putin pretentios, ierneaza intr-un balcon neincalzit si se uda cu moderatie in anotimpul friguros, il folosesc la mancaruri de carne cu sos .
Busuioc:
Achizitionez in fiecare an plante cu radacina din piata orasului(atentie doar soiul cu frunza lata este comestibil), pentru a beneficia cat mai mult timp de acesta periodic rup varfurile unde apar florile pentru a stimula ramificarea si productia de frunze. Merge foarte bine la paste si carne!
In Grecia am observat ca in momentul in care vecinii nostri greci cand faceau gratar mirosea deosebit, ulterior mi-am achizitionat aceasta planta :

pe care am descoperit-o intamplator, am intrebat ce este si vanzatorul grec mi-a lasat sa inteleg ca este pentru "souflaki"(frigarui) are un gust deosebit nu seamana cu nimic din ce cunosc, din pacate nu stiu cum se numeste!
Menta:

- planta perena la noi se dezvolta fara probleme in soluri sarace si partial insorite, o folosim in special pentru ceai!
Rozmarin:

- este si planta mea aromatica preferata, nu lipseste aproape din nici-un fel de preparat cu carne, pastravul la cuptor umplut cu crengute de rozmarin este un deliciu

, din pacate nu am reusit sa-l pastrez peste iarna, am citit ca trebuie ingrijit in timpul iernii ca si cactusul, adica nu trebuie udat fiind sensibil la frig si umezeala, am incercat si asta dar tot s-a uscat brusc, nu stiu ce sa zic, poate-mi dati un sfat!
In rest incercati sa cultivati in ghivece aceste plante, ajuta si ca "aroma terapie" in zilele mohorate sau atunci cand sunteti stresati si obositi!