Flori-si-Plante.ro https://flori-si-plante.ro/forum/ |
|
PLANTE AROMATICE https://flori-si-plante.ro/forum/viewtopic.php?f=12&t=22 |
Pagina 2 din 4 |
Autor: | administrator [ 20 Sep 2007 13:09 ] |
Subiectul mesajului: | |
floare mica scrie: Am auzit ca ghimbirul este bun si murat cu prima ocazie cind gasesc la supermarket cumpar si prepar.
Eu i-am pus in ghivece sa vad ce va iesi. Nu stiu daca merg murati, trebuie sa ne mai documentam. Sau il intrebam pe Chisu, in retetele lui lui ghimbirul e nelipsit Uscat stiu ca se poate. Taiat feliute f f subtiri si puse sa se usuce. |
Autor: | floare_mica [ 20 Sep 2007 17:51 ] |
Subiectul mesajului: | |
Daca i-ai pus in ghivece ce se intimpla,se inmultesc? Se poate si murati,am gasit o reteta pe care am sa o adaptez dupa gustul meu,la fel am pus si hrean murat. |
Autor: | administrator [ 20 Sep 2007 18:35 ] |
Subiectul mesajului: | |
Nu stiu, sunt si eu curioasa sa vad ce evolutie vor avea. Alaltaieri i-am pus in ghiceve, avea mugurasii destul de mari. Hreanul murat cum il consumi? Mie imi place f mult sa-l pun la supe de gaina sau vita si la fripturi, dar dat de razatoare si preparat cu putin otet, zahar si sare. |
Autor: | floare_mica [ 20 Sep 2007 19:12 ] |
Subiectul mesajului: | |
Hreanul il prepar la fel ca si tine ras pe razatoarea cu gauri mici dar,in loc de zahar pun putina miere. Il consum la fripturi de orice fel,peste prajit si rasol,cartofi prajiti,iahnie de fasole boabe cu cirnati. Miam,miam, ce bun e dar, cu economie, ca ce e prea mult strica si ne trezim cu usturimi la stomac. |
Autor: | gildim [ 20 Sep 2007 20:14 ] |
Subiectul mesajului: | |
hrean murat?n-am mai auzit.noi il folosim crud,adica il razuim il saram punem apa si o lingura de ulei ,gata! ulterior il puteti amesteca cu smantana sa fie mai blind cu stomacul.este extraordinar linga mici si fripturi!pofta buna! |
Autor: | floare_mica [ 21 Sep 2007 08:18 ] |
Subiectul mesajului: | |
Hreanul murat are un gust deosebit, preparat asa cum am spus! incearca si tu sa vezi ce bun e! si cine are probleme cu colesterolul trebuie sa evite smintina.La mincarurile unde se pune de obicei smintina (diverse ciorbite, ardei sau dovlecei umpluti etc.) se inlocuieste cu iaurt. |
Autor: | gildim [ 22 Sep 2007 15:59 ] |
Subiectul mesajului: | |
hreanul arde grasimile ,doar stomacul sa nu ia foc, e drept ca sint remedii naturiste si pt asta.de exp contra arsurilor se fol.cartoful ras si stors.se bea zeama inaintea meselor cu juma ora. sau am mai auzit de bilute de lut luate tot asa.sa nu ajungem aici hreanul murat in miere si doar atat?cit trebuie sa stea? |
Autor: | floare_mica [ 22 Sep 2007 18:02 ] |
Subiectul mesajului: | |
Se rade hrean pe razatoarea cu gauri mici,se pune intr-un borcan de 400g .Peste el se toarna 1/4 otet de 9grade in care s-a dizolvat o lingurita rasa de sare si o lingurita de miere.Se infileteaza capacul la borcan si se poate folosi dupa 3-4 zile. Tot asa pun la murat si ardei iuti,intregi sau taiati rondele ca sa incapa mai multi in borcan,si pun otet cu sare,fara miere! |
Autor: | gildim [ 23 Sep 2007 09:56 ] |
Subiectul mesajului: | |
multumesc floare!am sa incerc cu hreanul pt ca mi-a mai ramas. la toata lumea |
Autor: | administrator [ 04 Dec 2007 12:28 ] | ||
Subiectul mesajului: | |||
Dupa 2 luni si jumatate asa arata ghimbirul.
|
Autor: | floare_mica [ 04 Dec 2007 13:16 ] |
Subiectul mesajului: | |
Din radacinile pe care le-ai pus in pamint ? foarte interesant ! si mai departe ce urmeaza, radacinile din pamint cresc in acest fel mai mari ? |
Autor: | administrator [ 04 Dec 2007 13:27 ] |
Subiectul mesajului: | |
Da, sunt radacinile pe care le vedeti la postarea din 20 oct. Mai departe nu stiu ce se va intampla astept sa vad evolutia |
Autor: | laura34215 [ 04 Dec 2007 15:07 ] |
Subiectul mesajului: | |
Super interesant !!! N-am vazut niciodata ghimbir plantat . |
Autor: | gabriela [ 11 Dec 2007 19:47 ] |
Subiectul mesajului: | |
In primavara iesi cu el la vinzare!! eu ma inscriu prima.Il dai la licitatie!!!-mai rar asa ghimbir corcolit si urmarit o iarna intreaga!!! |
Autor: | administrator [ 11 Dec 2007 19:54 ] |
Subiectul mesajului: | |
gabriela scrie: In primavara iesi cu el la vinzare!! eu ma inscriu prima.Il dai la licitatie!!!-mai rar asa ghimbir corcolit si urmarit o iarna intreaga!!!
intre timp a mai crescut. Am un ghiveci in plus sa stii ! Sunt f curioasa cum va merge mai departe. |
Pagina 2 din 4 | Ora este UTC + 2 [ DST ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |