Flori-si-Plante.ro
https://flori-si-plante.ro/forum/

PLANTE AROMATICE
https://flori-si-plante.ro/forum/viewtopic.php?f=12&t=22
Pagina 2 din 4

Autor:  administrator [ 20 Sep 2007 13:09 ]
Subiectul mesajului: 

floare mica scrie:
Am auzit ca ghimbirul este bun si murat :oare: cu prima ocazie cind gasesc la supermarket cumpar si prepar. :P


Eu i-am pus in ghivece sa vad ce va iesi.
Nu stiu daca merg murati, trebuie sa ne mai documentam.
Sau il intrebam pe Chisu, in retetele lui lui ghimbirul e nelipsit :)
Uscat stiu ca se poate. :) Taiat feliute f f subtiri si puse sa se usuce.

Autor:  floare_mica [ 20 Sep 2007 17:51 ]
Subiectul mesajului: 

Daca i-ai pus in ghivece ce se intimpla,se inmultesc? :?
Se poate si murati,am gasit o reteta pe care am sa o adaptez dupa gustul meu,la fel am pus si hrean murat. 8)

Autor:  administrator [ 20 Sep 2007 18:35 ]
Subiectul mesajului: 

Nu stiu, sunt si eu curioasa sa vad ce evolutie vor avea. Alaltaieri i-am pus in ghiceve, avea mugurasii destul de mari.
Hreanul murat cum il consumi?
Mie imi place f mult sa-l pun la supe de gaina sau vita si la fripturi, dar dat de razatoare si preparat cu putin otet, zahar si sare.

Autor:  floare_mica [ 20 Sep 2007 19:12 ]
Subiectul mesajului: 

Hreanul il prepar la fel ca si tine ras pe razatoarea cu gauri mici dar,in loc de zahar pun putina miere. :lol: Il consum la fripturi de orice fel,peste prajit si rasol,cartofi prajiti,iahnie de fasole boabe cu cirnati.
Miam,miam, ce bun e :P dar, cu economie, ca ce e prea mult strica si ne trezim cu usturimi la stomac. :x

Autor:  gildim [ 20 Sep 2007 20:14 ]
Subiectul mesajului: 

hrean murat?n-am mai auzit.noi il folosim crud,adica il razuim il saram punem apa si o lingura de ulei ,gata! ulterior il puteti amesteca cu smantana sa fie mai blind cu stomacul.este extraordinar linga mici si fripturi!pofta buna!

Autor:  floare_mica [ 21 Sep 2007 08:18 ]
Subiectul mesajului: 

Hreanul murat are un gust deosebit, preparat asa cum am spus! incearca si tu sa vezi ce bun e! :) si cine are probleme cu colesterolul trebuie sa evite smintina.La mincarurile unde se pune de obicei smintina (diverse ciorbite, ardei sau dovlecei umpluti etc.) se inlocuieste cu iaurt. :Yes:

Autor:  gildim [ 22 Sep 2007 15:59 ]
Subiectul mesajului: 

hreanul arde grasimile ,doar stomacul sa nu ia foc, :wink: e drept ca sint remedii naturiste si pt asta.de exp contra arsurilor se fol.cartoful ras si stors.se bea zeama inaintea meselor cu juma ora. :uff:
sau am mai auzit de bilute de lut luate tot asa.sa nu ajungem aici :lol:

hreanul murat in miere si doar atat?cit trebuie sa stea?

Autor:  floare_mica [ 22 Sep 2007 18:02 ]
Subiectul mesajului: 

Se rade hrean pe razatoarea cu gauri mici,se pune intr-un borcan de 400g .Peste el se toarna 1/4 otet de 9grade in care s-a dizolvat o lingurita rasa de sare si o lingurita de miere.Se infileteaza capacul la borcan si se poate folosi dupa 3-4 zile. :wink:
Tot asa pun la murat si ardei iuti,intregi sau taiati rondele ca sa incapa mai multi in borcan,si pun otet cu sare,fara miere! :wink:

Autor:  gildim [ 23 Sep 2007 09:56 ]
Subiectul mesajului: 

multumesc floare!am sa incerc cu hreanul pt ca mi-a mai ramas.
:pupici: la toata lumea

Autor:  administrator [ 04 Dec 2007 12:28 ]
Subiectul mesajului: 

Dupa 2 luni si jumatate asa arata ghimbirul.

Fişiere ataşate:
ghimbir incoltit.jpg
ghimbir incoltit.jpg [ 194.19 KiB | Vizualizat de 12779 ori ]

Autor:  floare_mica [ 04 Dec 2007 13:16 ]
Subiectul mesajului: 

Din radacinile pe care le-ai pus in pamint ? foarte interesant ! :bravo: si mai departe ce urmeaza, radacinile din pamint cresc in acest fel mai mari ? :roll:

Autor:  administrator [ 04 Dec 2007 13:27 ]
Subiectul mesajului: 

Da, sunt radacinile pe care le vedeti la postarea din 20 oct.
Mai departe nu stiu ce se va intampla astept sa vad evolutia :roll:

Autor:  laura34215 [ 04 Dec 2007 15:07 ]
Subiectul mesajului: 

Super interesant !!! N-am vazut niciodata ghimbir plantat . :roll:

Autor:  gabriela [ 11 Dec 2007 19:47 ]
Subiectul mesajului: 

In primavara iesi cu el la vinzare!! eu ma inscriu prima.Il dai la licitatie!!!-mai rar asa ghimbir corcolit si urmarit o iarna intreaga!!!

Autor:  administrator [ 11 Dec 2007 19:54 ]
Subiectul mesajului: 

gabriela scrie:
In primavara iesi cu el la vinzare!! eu ma inscriu prima.Il dai la licitatie!!!-mai rar asa ghimbir corcolit si urmarit o iarna intreaga!!!

:P intre timp a mai crescut. Am un ghiveci in plus sa stii !
Sunt f curioasa cum va merge mai departe.

Pagina 2 din 4 Ora este UTC + 2 [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/