Flori-si-Plante.ro
https://flori-si-plante.ro/forum/

A sosit toamna
https://flori-si-plante.ro/forum/viewtopic.php?f=11&t=19
Pagina 1 din 1

Autor:  administrator [ 09 Sep 2007 13:38 ]
Subiectul mesajului:  A sosit toamna

A sosit toamna, cum ne protejam pentru a rezista mai bine schimbarilor de temperatura, pentru a face fata eventualelor raceli neplacute.

Autor:  floare_mica [ 10 Sep 2007 08:48 ]
Subiectul mesajului: 

Fiindca suntem in luna septembrie, cred ca e foarte bine sa profitam din plin de fructele toamnei in special de struguri negri care sunt mai bogati in fier si tananti.Intr-un meniu obisnuit se poate consuma zilnic cel mult 1Kg.Pentru o cura de o zi se poate consuma 2-2,5Kg. in portii mici de cite 250-300g.Strugurii contin vitamine,minerale,zaharuri care normalizeaza functiile organelor interne revitalizind astfel intregul organism. :D

Autor:  floare_mica [ 14 Sep 2007 08:31 ]
Subiectul mesajului: 

Profit de ocazie ca sa va spun si aici ceva despre ghimbir.
- cinci grame de ghimbir proaspat luate inainte de masa,cu o priza de sare,ajuta la digerarea tuturor mincarurilor,curata stomacul si intestinele, creste pofta de mincare. 8)
-trebuie avut in vedere ca o cantitate mare de ghimbir (zece grame) are un efect constipant iar una mica (cinci grame) are efect laxativ.
- in raguseli sau in tusea cu expectorare abundenta (alba sau galbena) se face un amestec de 5 grame suc de ghimbir si 15 grame miere de albine.
- ceaiul de ghimbir ajuta in raceli si la scaderea febrei. :)

Autor:  floare_mica [ 12 Oct 2007 08:01 ]
Subiectul mesajului: 

Fetelor,voua va plac merele?
Acum e timpul sa profitam din plin de ele! :Yes:
Este un reintineritor al tesuturilor,tonic muscular si al sistemului nervos,
tine in friu colesterolul,
ajuta digestia,este un excelent antiseptic intestinal,
stimulent/decongestiv al ficatului etc.etc. :lol:

Autor:  administrator [ 12 Oct 2007 08:14 ]
Subiectul mesajului: 

Ne plac, cum sa nu.
Multumim floare mica, pentru stirile interesante, o sa trecem la atac.
2-3/zi. :foarte bun:

Autor:  laura34215 [ 12 Oct 2007 09:42 ]
Subiectul mesajului: 

Cat am fost in concediu la bunici am papat la mereeeee :Yes:

Autor:  floare_mica [ 12 Oct 2007 09:56 ]
Subiectul mesajului: 

Eu imi prepar dimineata cu ajutorul storcatorului electric un suc din doua mere cu coaja cu tot si un morcov. Este delicios! Nu pun zahar!

Imagine

Spre seara maninc un mar ca atare - previne constipatia foarte prezenta mai ales la femei. :(
Va recomand sa folositi mere Ionatan de Voinesti,sunt dulci acrisoare,gustoase,racoritoare.
Ieri la prinz am mincat putina varza dulce calita cu un cirnacior care nu mi-a placut deloc la gust! :( mi-a provocat greata si o stare de rau.
Am mincat un mar,dupa o ora am mai mincat unul,mi-am revenit complet :Yes:

Autor:  laura34215 [ 12 Oct 2007 10:17 ]
Subiectul mesajului: 

Mie imi plac merele mai mult acrisoare decat dulci.
Multumesc de retete. Chiar o sa-mi fac ! :buchet:

Autor:  andy's [ 13 Sep 2009 20:08 ]
Subiectul mesajului: 

Mie imi place tot ce este de culoare deschisa ( strugurii albi de masa, perele, prunele galbene < ocazional si prune bistritene >, merele golden, nu mai vorbesc de caise si piersici...pepenele etc.. ).
Si parca cand vad atatea fructe pe copaci...nu imi mai este pofta de ele...colo cand sunt pe terminate sau nu mai sunt, atunci le-as manca... :(

Autor:  andy's [ 13 Sep 2009 20:13 ]
Subiectul mesajului: 

Va place mustul? Mie daaaa...

Cum a mentionat si Floare mica...Toamna este dominata de aparitia acestui fruct minunat, care este strugurele si de lucrarile legate de prelucrarea lui sub forma de must si de vin. Pe langa gustul sau deosebit de placut fructul este bogat in compusi chimici cu valoare nutritiva si energetica mare.

Principalele vitamine care se gasesc in aceste fructe sunt C, A, B1, B2 si PP. Urmeaza apoi sarurile minerale, care explica in mare masura efectul benefic al strugurilor, zaharuri, unele fermentescibile si transformabile in alcool in timpul fermentarii lor la prepararea vinului, precum si acizi organici si taninuri.

Dintre sarurile minerale mentionez in special pe cele de fier, sodiu, calciu, potasiu (diuretic), de fosfor, de magneziu, de clor, de siliciu, de mangan, de arsen, de crom. Toate acestea intra in componenta unei enzime cu caracter metabolic. Sarurile acestor elemente minerale, forma sub care se gasesc in struguri, au efect diuretic, sunt eficace in boli ca de exemplu boala reumatica si guta, in unele boli de piele (sarurile de arsenic).

Dupa cum sarurile de mangan, de exemplu, actioneaza asupra metabolismului grasimilor, zaharurilor si protidelor (mustul se foloseste in curele de slabire) si influenteaza benefic functiile renale si hepatice. Sarurile de mangan sunt active in tendintele de artritism, in afectiunile pielii, in unele forme de reumatism, in hipertensiunea arteriala, in unele afectiuni vasculare si migrene. Prezenta sarurilor de crom in sucul de strugure explica pe de o parte actiunea sa de reducere a greutatii, iar pe de alta actiunea favorabila asupra coronarelor.

Autor:  costieanuconstantin [ 26 Sep 2009 17:39 ]
Subiectul mesajului: 

am facut cativa ani la rand cura cu must de struguri - de la sfarsitul lu' august pana la sfarsitu' lu octombrie - am avut aceasta posibilitate ajutam la o crama ( giurgiu ) , am inceput de la o cana zilnic si am ajuns la 2 L zilnic , aproape ca nu-mi mai era foame, dar s-au dus vremurile alea , acum mai rar mananc struguri !!

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2 [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/