gabyis scrie:
fetele...iar am nevoie de ajutorul vostru...
am schimbat peturile la toti trandafirii cu unele mai mari; din cauza frunzisului mare care crescuse nu am vazut ca sub peturile vechi majoritatea dintre butasei erau infloriti!!! ce fac acum cu ei? nu vor muri peste iarna chiar daca pastrez petul? ma bucur asa tare ca s-au prins...din pacate nu stiu ce conditiii sa le asigur ca sa supravietuiasca pana la primavara;
eu m-am gandit sa pastrez peturile, sa la acopar cu pamant cat mai mult cand se mai raceste vremea, eventual frunze, ace de brad ceva...si sa nu mai umblu la ei pana la primavara....sper ca vor fi bine....voi cum ati procedat in cazuri similare? astept pareri; multumesc
Ceva legat de temera ta am patit anul trecut.

Aveam un superb trandafir catarator, pe care, de teama inghetului, l-am bagat in casa. A facut 11 flori de trandafiri si dupa aceea i-au picat toate frunzele. Nu a mai vrut deloc sa rasara. A trecut primavara, vara ... toamna, nimic nu l-a mai facut sa-si revina. Acum am pus la butasit 3 fire diferite de trandafiri sub pet ... O iesi ceva? Daca iese, ce sa le fac ca vine iarna?...

Sper ca nu isi vor grabi vegetatia, iar la primavara nu o sa mai am nimic...

ce se intampla cu trandafirii care se prind acum (e luna septembrie)?