Una dintre mancarurile pe care stiu foarte bine sa o prepar si mai ales sa o pap.
Unii o mai numesc si "Cartofi gratinati".
Ingrediente:
1 kg cartofi (sau vreo 4 - 5 mai mari)
6 oua
4 - 5 bucati cabanos
o bucata cascaval
condimente
Mod de preparare :
Se fierb ouala tari dupa care se indeparteaza coaja
Se fieb cartofii. Fie se fierb in coaja, dupa care se curata de coaja. Sau se pot curata inainte de fierbere. Cum preferati.
Se ia un vas rezistent la temperaturile ridicate din cuptor, care se unge cu ulei si se pune un strat subtire de ulei pe fundul vasului.
Cartofii se taie feliute subtiri si se pun in vas
Deasupra se taie ouale, tot feliute subtirele.
Deasupra se taie cabanosul, tot feliute sunbtirele.
Se condimenteaza si se presara cascaval ras.
Se mai pune un rand de cartofi, oua, cabanos si cascaval ras. Se condimenteaza din nou si se toarna putin ulei sau putina apa. Se incinge cuptorul.
Se da la cuptor cam 30 - 45 min. Si cand e gata uite asa arata ...
Cabanosul poate fi inlocuit cu carne tocata, porajita putin cu ceapa in tigaie)(se poate si fara carne deloc, mama asa facea)
(dupa pofta, se poate adauga putina smantana lichida cu 2 - 3 min inainte sa scoateti vasul din cuptor)
Va dorim POFTA MAXIMA !