Pentru ca tot se apropie sarbatorile pascale, si multa lume prepara drobul, va prezint aici o mica reteta, asa cum m-a invatat mama sa fac.
Ingrediente :
- aprox. 500 g. maruntaie de la un miel (splina, ficatul, rinichii, inima) (daca nu va place carnea de miel se poate folosi si carne de porc)
- 3 oua fierte tari
- 3 oua simple, nefierte
- o legatura ceapa verde
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura marar
- 1 felie paine inmuiata in lapte
- 1 lingura smantana
- 1 prapure (daca nu aveti se poate folosi pesmet sau o foaie de taitei)
Mod de preparare
Se fierb maruntaiele in apa cu sare. Cand se racesc se trec prin masina de tocat carne, impreuna cu felia de paine inmuiata. Se adauga ouale crude, smantana, sare, piper, verdeata tocata marunt, ceapa tocata cu cozi cu tot. Se amesteca totul.
Se unge o forma - dupa preferinta: tavita smaltuita sau forma de chec. Prapurul se spala si se intinde in forma, lasand mult si pe margini. Se pune 1/2 din umplutura, se pun ouale fierte - la alegere: sferturi pe toata suprafata umpluturii sau taiate in jumatati in mijlocul umpluturii-se pune restul umpluturii, se niveleaza cu lingura si se intorc marginile prapuruli peste umplutura.
Daca nu aveti prapure se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet sau o foaie subtire de taitei.
Se coace cca 45 de minute pana se rumeneste frumos.
Pofta buna !