Pentru ca suntem in Postul Pastelui si pentru ca oricum (pentru cele care nu tin post) este foarte buna si sanatoasa va invit astazi la o supa crema de morcovi.
eu fac supa crema de morcovi astfel: fierb 4 sau 5 morcovi bine de tot (pana cand furculita intra in ei ca in unt), cu putina sare , delikat si patrunjel. Apoi scurg apa in care au fiert si o pastrez intr-o oala separata. Morcovii fierti ii pisez ca pe pireul de cartofi cu furculita sau cu chestia aia ca nu mai stiu acum cum se numeste cu care pasezi cartofii piure. Daca ai rabdare sa se raceasca de tot dupa ce s-au fiert ii poti da pe razatoare pe gaurile cele mai mici. o sa-ti iasa un fel de piure de morcovi. Piureul asta de morcovi il amestec apoi la loc cu zeama in care au fiert.
Mie imi place sa-i pun si putin piper sa fie mai picanta supa. daca nu mananci condimentat poti sa nu pui piper.
De fapt, mai bine zis asa faceam pana de 1 martie anul acesta cand am primit un martisor foarte pretios, un robot de bucatarie.
acum pun morcovii fierti si pisati in blender si in 10 secunde supa mea e gata.
sa stiti ca un robot de bucatarie sau macar un blender sunt niste ajutoare de nepretuit mai ales cand esti la dieta. sucuri de fructe, salate, piureuri de legume... toate chestiile astea la care renuntam atat de usor inainte pentru ca imi era lene sa le pregatesc acum au devenit parte din meniul meu zilnic.
si cand am facut un calcul cati bani dadeam in oras pe supe creme de la restaurant sau salate de cruditati pe care nu le faceam acasa de lene sa dau legumele pe razatoare, am ajuns la concluzia ca aparatul asta merita cu prisosinta investitia pe care a facut-o prietenul meu.
_________________
life is like a box of chocolates, you'll never know what you're gonna get
www.computerbild.ro