Flori-si-Plante.ro
http://flori-si-plante.ro/forum/

Deserturi
http://flori-si-plante.ro/forum/viewtopic.php?f=21&t=194
Pagina 1 din 6

Autor:  laura34215 [ 11 Feb 2008 01:36 ]
Subiectul mesajului:  Deserturi

Ca sa nu facem cate un topic separat pentru fiecare delicatesa, hai sa le grupam pe categorii.
Aici deserturi.

Azi am papat, gatit evident de Dani, Dobosh .

Imagine

Autor:  AbraMack [ 11 Feb 2008 12:28 ]
Subiectul mesajului:  Intrebare-ntrebatoare...

Laura, ca de obicei, arata minunat si nu ma indoiesc de faptul ca e delicios...

Eu vin cu o intrebare: o reteta de praji cu branza dulce stiti? Dar sa fie una simpla.... ca eu nu prea am nervi.... :))

Ce am gasit pe net, nu imi convin iar daca-l intreb pe "Chef" vine iar cu gastro lui de innebunesc... sunt o gramada de ingrediente de care nu am auzit in viata mea... asa ca... daca stiti... Eu va multumesc anticipat!


Laura inca o data felicitari lui Dani si tie, norocoaso! :dans:

Autor:  administrator [ 11 Feb 2008 13:33 ]
Subiectul mesajului: 

Abra, daca vrei iti trimit eu o reteta dar trebuie sa cumperi foi, acelea subtiri de placinta.
Este delicioasa si usor de facut.

Autor:  AbraMack [ 11 Feb 2008 13:51 ]
Subiectul mesajului: 

Draga Admin, trimite-mi, ca pe asta a ta o sa o fac mai tarziu, cand oi ajunge la cumparaturi... Si apoi, mai astept!... Multam fain!

Autor:  administrator [ 11 Feb 2008 14:16 ]
Subiectul mesajului: 

OK Abra, o pun cum ma eliberez un pic, nu o am scrisa pe computer.

Autor:  gabriela [ 11 Feb 2008 20:28 ]
Subiectul mesajului: 

Daca ai face prazul umplut cu brinza dulce asezonata cu verdeturi,ou,un pic faina de griu(sau gris). Facut la cuptor inabusit si servit cu un sos de smintina,sau un beschamel(asa s-o fi scriind???),sau sos picant de rosii...Ce zici? nu ca as fi facut vreodata,dar asa mi-a venit mie in cap acum...asa l-as face daca as avea pe masa prazul si brinza.

Autor:  AbraMack [ 11 Feb 2008 20:49 ]
Subiectul mesajului: 

Hehehe... Garbriela... nu suna rau deloc... dar eu vroiam ceva dulce... si cum am aprox 1.5 branza dulce in frigi ma gandeam sa fac ceva interesant (dulce) de Sf Valentin... Numai ca tot ce am gasit pe net ori e complicat ori... e complicat! :)

Ceea ce zici tu am notat si de ce nu? intr-un viitor apropiat... Apropo, elvetienii nu au praz... Adica eu nu am vazut in comert pana acum :(

Autor:  administrator [ 11 Feb 2008 22:04 ]
Subiectul mesajului: 

Am inteles ca e urgent :)
PLACINTA DE BRANZA DE VACI DULCE.
1 - 400 gr branza de vaci dulce
2 - 200 gr smantana
3 - 1 pahar zahar tos
4 - 2 lingurite gris
5 - stafide
6 - zahar vanilat 1 pliculet
7 - coaja de portocala
8 - 5-6 oua
9 – un pachet foi placinta

1+2+3+4+5+6+7 se pun intr-un vas si se omogenizeaza. Peste compozitia obinuta se toarna ouale batute bine. Se amesteca totul usor.
Cu aceasta compozitie de umplu foile de placinta. Se gasesc in comert.
In prealabil se unge o tava (L=35cm l=35cm) cu putin ulei se pun 2 straturi de foi (foile sa imbrace si marginile tavii) dupa care jumatate din compozite se mai pun 2 straturi de foi apoi cealalta jumatate si la sfarsit al treilea strat de foi. Marginile foilor se pliaza peste compozitie.
Intr-un pachet sunt 6-7 foi.
Se unge cu putin ulei deasupra si se pune la cuptor.
Se tine pana ce foile prind o culoare aurie. Aproximativ 30 minute.
Este delicioasa se pregateste foarte repede daca aveti totul la indemana.
Succes!

Autor:  gabriela [ 11 Feb 2008 23:34 ]
Subiectul mesajului:  Re: Intrebare-ntrebatoare...

AbraMack scrie:
o reteta de praji cu branza dulce stiti? Dar sa fie una simpla.... ca eu nu prea am nervi.... :))

:dans:

Vorba romanului:unde dai si unde crapa....PRAJI,vine de la prajitura... :ha ha ha: :ha ha ha: :ha ha ha: , nu pluralul de la praz!!!! :ha ha ha: ...nici n-am stat sa ma gindesc ca-s la deserturi....,nimic!! eu bag reteta ce-mi tuna prin cap!! :ha ha ha: :ha ha ha: :ha ha ha:

Autor:  floare_mica [ 11 Feb 2008 23:41 ]
Subiectul mesajului: 

:ha ha ha: :ha ha ha: Gabi, eu am vrut sa te fac atenta ca aici e topic de Dulciuri si ca Abra a zis praji si tu ai inteles praz dar m-am razgindit, mi-am zis ca o sa observi tu pina la urma :ha ha ha: :ha ha ha:

Autor:  gabriela [ 12 Feb 2008 18:23 ]
Subiectul mesajului: 

Asta e!!!

Autor:  administrator [ 12 Feb 2008 18:54 ]
Subiectul mesajului: 

Hai ca sunteti grozave!
Si eu ma gandeam de ce o fi pus Gabi reteta cu praz cand Abra voia ceva dulce.
Asta inseamna ca se apropie primavara si suntem un pic cu totii :inger: .

Autor:  AbraMack [ 12 Feb 2008 20:43 ]
Subiectul mesajului: 

I(n primul rand, draga Admin, multam fain de reteta... Suna mai mult decat apetisant si am sa o incerc! Cat despre atmosfera... Pai la ceva dulce mere si un zambet sau chiar un hohot... :ha ha ha:
Asa ca mai cu voia ei, mai fara, Gabriela a reusit sa ne binedispuna... Oricum trebuie sa ii trecem reteta la mancaruri de baza ca prea suna bine, nu?

Sa aveti o seara faina, va tzuc!

Autor:  serendipity [ 14 Mar 2008 11:32 ]
Subiectul mesajului: 

uite si o reteta fara foi (cu aluat) dar sa stii ca e mai complicat decat daca ai cumpara foile gata facute :D
eu o fac pe asta de obicei de revelion pentru traditionala placinta cu ravase
de atunci este si poza :wink:
Pofta buna

Imagine

* 500 g făină,
* 200 g unt sau margarină,
* 200 g zahăr,
* un vârf de cuţit praf de copt şi puţină sare.

Umplutura: 500 g brânză de vaci, 3-4 ouă, 100 g smântână groasă, 50 g unt, 100 f zahăr, 30 g griş, 1 plic zahăr vanilat, 100 g stafide, coajă de lămâie sau portocală rasă.

Se pun într-un castron untul moale, făina, zahărul, praful de copt, sarea şi se mestecă bine. Se lasă aluatul la rece 30-40 minute, după care se împarte în două jumătăţi. Din prima jumătate, pe o planşetă presărată cu făină, se întinde o foaie de mărimea tăvii în care se coace plăcinta. Se aşează în tava unsă şi presărată cu griş. Deasupra se pune umplutura cu brânză, presărată cu zahăr, gălbenuşuri, smântână, unt topit, griş, zahăr vanilat, coajă de lămâie rasă şi stafidele opărite. La urmă se introduc în această compoziţie albuşurile bătute spumă, amestecând uşor până la incorporarea lor totală. Stratul de umplutură se acoperă cu foaie preparată de restul de aluat, se unge deasupra cu oul bătut şi se introduce în cuptorul încălzit potrivit. Când s-a copt, se presară cu zahăr pudră, se taie bucăţi şi se aşează pe un platou.

Autor:  AbraMack [ 14 Mar 2008 12:40 ]
Subiectul mesajului: 

Suna foarte apetisant ce zici tu aici, Serendipity!!! O sa trebuiasca sa invat reteta si sa o incerc mai ales ca am vazut o gramada de bunataturi la tine in album.... Deja salivez pe aici, precum al meu patruped... :lol:

Multumim ca ne=ai impartasit!!!

:floare:

Pagina 1 din 6 Ora este UTC + 2 [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/