PLACINTA DE BRANZA SARATA (varianta mea)
Exista o multime de retete pentru aceasta placinta. Va prezint varianta mea.
PLACINTA DE BRANZA SARATA (varianta mea)
Ingrediente: 500 gr branza sarata grasa 500 gr branza de vaci dulce, tot grasa 300 gr smantana 5-6 oua 5-6 lingurite de gris 1 pachet foi placinta proaspete putin ulei pentru uns tava si foile.
Mod de preparare: • branza sarata se faramiteaza foarte bine • se adauga apoi branza dulce si smantana • ouale se bat foarte bine pana devin cremoase • incorporam ouale in amestecul de branza impreuna cu grisul • se unge o tava de 30/40 cm cu ulei dupa care asezam foile in asa fel incat sa depaseasca marginile tavii (un strat de 3-4 foi) • turnam jumatate din compozitie • asezam un strat de 2-3 foi si turnam restul de compozitie • acoperim cu alt strat de 3-4 foi dupa care petrecem marginile ridicate (ca un capac). • ungem cu putin ulei deasupra • punem tava in cuptorul incalzit la 180C • dupa aprozimatix 1 ora este gata (placinta va avea o culoare auriu inchis).
Se serveste calda. Obs. Ingredientele trebuie sa fie de buna calitate {de preferat ECO}, in felul acesta ne bucuram din plin de savoarea ei.
Foto: 12 Feb 2015
Fişiere ataşate: |
Placinta branza sarata - varianta mea.jpg [ 88.83 KiB | Vizualizat de 6406 ori ]
|
|